Fil dels
Apunts
Comentaris

Nova Web Vuelos Baratos

Notícies de la web germana de Vols Barats.cat. Fa uns dies em va arribar la notícia de que el cercador Vuelos Baratos ha obert un nou Blog Corporatiu en castellà. Però el que més m’ha agradat ha estat descobrir que han estat treballant en una nova versió de la web del cercador castellà, molt interessant, amb noves utilitats molt pràctiques. He estat fent proves i us conto algunes coses amb un exemple:

  • Per fi un cercador on puc indicar el nom de cualsevol població i ell s’encarrega de cercar els aeroports i estacions de tren, bus i/o ferry més properes (si activem l’opció). Ens ho mostra juntament amb la distància en kilòmetres que es troben de la població. S’ha acabat la bogeria de cercar deseperadament per tot arreu. Visca!!
  • L’exemple: Li he dit que vull viatjar de Tortosa a Valdemoro, del 2 al 9 de desembre i a l’enllaç del comparador multitransport li he dit que vull comparar els vols amb el tren. A la pantalla següent m’indica que des de Tortosa tinc l’aeroport de Reus a 64 Km. (en realitat són 89 Km. per carretera) i el de Barcelona a 143 Km (en realitat són 176). Encara que no sigui exacte, em dóna una idea aproximada. M’indica també que no tinc cap estació de tren, la qual cosa és incorrecta, ja que a Tortosa hi ha estació amb els regionals i a L’Aldea, a 14 Km., s’aturen els de llarg recorregut. L’aeroport més proper a Valdemoro em diu que és Barajas, a 31 Km. Mentre que en estacions de de tren em dóna a triar entre Madrid, Toledo a 48 Km. i Santa Cruz de la Zarza a 48 Km.

  • En el meu exemple, en els Resultats me’n mostra un sol: un tren de Reus a Madrid, ja que no existeixen vols en aquest trajecte, que és el que li he indicat com a preferit en la pantalla anterior. En cas de triar una sortida amb aeroports alternatius propers, sortiran tots en els resultats i podrem filtrar-los fàcilment mitjançant les opcions del menú de l’esquerra. Són molt interessants les pestanyes del costat: Per trajecte, Flexible i Mapa.
  • Imaginem que tinguéssim resultats de trens i vols i que per motius d’horaris i preus ens interessés anar amb tren i tornar amb avió. En aquest caso, la pestanya Per trajecte és la nostra salvació, on podem veure els tiquets i preus només anada tant de trens com de vols en el nostre exemple (autobusos i ferries en altres casos).
  • I si estic mirant de viatjar durant aquests dies però encara no he decidit les dates exactes? En aquest cas la pestanya Flexible és una meravella que em mostra els resultats en un gràfic del mes amb el millor preu de cada dia, tant si estracta de vol o de tren. I podem triar entre veure el gràfic dels resultats Anada/Tornada, o bé dos gràfics per separat: només anada i només tornada.
  • L’última pestanya és el Mapa, on trobem de forma visual la situació de les diferents estacions i aeroports propers a les poblacions de sortida i arribada. Si cliquem sobre els senyalitzadors apareix un globus amb enllaç a la cerca. A sota del mapa, un llistat de cerques relacionades que han trobat els usuaris.

  • Altres detalls interessants són que desa les cerques anteriors que hem fet més recentment per poder-les recuperar fàcilment sense haver de tornar a introduir les nostres dades. I en cas de resultats de dies anterior n’hi ha prou amb un clic sobre l’opció “actualitzar aquest resultat” que apareix juntament amb l’oferta en concret. Són detalls que sense cap mena de dubte contribueixen enormement a agilitar tot el procés des del punt de vista de l’usuari.

Des d’aquí la meva enhorabona a l’equip de Vols Barats pel treball realitzat i els animo a fer-ho extensiu a la web en català i a continuar millorant. En aquest sentit, aquí va la meva aportació amb dos suggeriments:

  • Continuar afegint dades sobre destins, estacions, etc. Per què no desenvolupar un aplicatiu que permeti obrir-ho a les aportacions dels usuaris? Per exemple, a la pantalla d’elecció de les estacions podria haver un enllaç a cada secció que desant la informació que hi ha (població, transport) em permetés afegir l’estació/aeroport i la distància. Tan sols quedaria la verificació per part de l’equip de Vols Barats.
  • Per què no donar l’opció de cercar trajectes diferents per a l’anada i la tornada? De gran utilitat en cas de voler fer ruta en destí.

Aplaudeixo la iniciativa, a partir de ja utilitzaré aquest complet cercador, possiblement el més complet en vols i transports amb sortides des de l’Estat Espanyol.

De moment, en castellà i en anglès.

QUAN HO TINDREM EN CATALÀ?

Technorati Tags: , , , , ,

Deixa un comentari