Fil dels
Apunts
Comentaris

Aquesta nit, Wikitravel

Aquesta nit, a les 21:30, al Casal d’Amposta, presentarem la que està considerada com a millor guia de viatges del món, Wikitravel. Explicarem també l’expedició lingüística en català i com hi pots participar.

Qui no pugui venir, pot fer el seguiment online, gràcies a Nits a l’àtic.

Gràcies a l’amic Albert Simó, que m’ha ajudat amb el disseny, tindrem aquesta presentació de suport:

[slideshare id=305740&doc=wikitravel-a-nits-a-ltic-1205475762960343-3&w=425]

I gràcies a Jesús i les seves dots d’investigador, porto aquí un petit reportatge que va emetre Antena 3 a l’estiu:

[youtube H7IJQ2Y0h0g]

Technorati Tags: , , , , , , , ,

6 Respostes a “Aquesta nit, Wikitravel”

 1. […] la que està considerada com a millor guia de viatges del món, sobretot per mi, Wikitravel. La Carme ens explicarà, també, l’expedició lingüística en català i com s’hi pot […]

 2. Manel ha dit:

  Un comentari. Es diu que la llicència de Wikitravel (CC By-Sa) permet més usos que la de la Wikipedia (GFDL). Això és incorrecte. Ambdues són llicències lliures, amb la qual cosa garanteixen els mateixos usos. Una altra cosa és que, de cara a la distribució i treballs derivats estableixin unes o altres condicions. Seria com dir que la MPL permet més usos que la GPL. Els usos, els mateixos, les restriccions per garantir-los en la seva distribució, diferents.

 3. Carme ha dit:

  Per a aquesta nit ja no puc canviar la presentació, però per a properes miraré d’explicitar-ho millor. Tal com dius, la diferència està en la distribució i per això no es poden utilitzar directament els continguts de la Wikipedia per a Wikitravel, això és el que volem que tothom tingue clar. Gràcies, Manel!

 4. Manel ha dit:

  Els continguts de Wikipedia i Wiktravel no es poden utilitzar de forma compartida per incompatibilidad te llicències. Això passa, com he comentat, amb la llicència GPL també, la qual no és compatible amb totes les llicències de programari lliure. És un aspecte que sovint s’oblida, el fet de tenir en compte la llicència amb què s’obté un contingut i la compatibilitat quan aques s’utilitza en treballs derivats.

  Salut,

 5. […] el 14 de març, per amable invitació d’atictes, vaig fer una xerrada sobre Wikitravel, entre els temes que es van parlar i comentar va sortir la qüestió de la sintaxi Wiki, que per a […]

 6. […] el 14 de marxo, por amable invitación de atictes, tuvimos una conferencia sobre Wikitravel, entre los temas que se hablaron y comentaron surgió la cuestión de la sintaxi Wiki, que al […]

Deixa un comentari