Fil dels
Apunts
Comentaris

Quan el 14 de març, per amable invitació d’atictes, vaig fer una xerrada sobre Wikitravel, entre els temes que es van parlar i comentar va sortir la qüestió de la sintaxi Wiki, que per a molta gent resulta una barrera d’entrada.

És un tema complex, no només per la quantitat enorme de diferents sintaxis que utilitzen els diferents programaris Wiki, sinó que a més a més hi ha obert el debat sobre les limitacions que comporten.

Però el cas és que la realitat és la de la nit del 14 de març i la realitat és que si el wiki vol apropar-se a més gent, necessita aliar-se amb un editor visual. Una cosa semblant al que tenim als blocs, amb les dues pestanyes (visual i codi) per a les ocasions en què l’editor visual fa parlar.

Tot això per dir-vos que m’ha alegrat moltíssim descobrir que MediaWiki (el programari de la Wikipedia, Wikitravel, Wikia i molts altres) ja té un editor visual totalment funcional. Es tracta d’un desenvolupament realitzar per FCK-Editor i Wikia. Está encara en fase beta, però ja hi ha una versió descarregable.

L’he provat en un dels meus wikis i he fet una pàgina de sandbox perquè el pugueu provar. Quan aneu a editar una pàgina, a sobre de la barra de botons us sortirà un enllaç que diu “Rich Editor”, tal com es veu a la imatge del costat.

Fem clic a l’enllaç “Rich Editor” i esperem una mica a que canvii. Al cap d’uns segons apareixerà una nova barra de botons i també haurà canviat l’aspecte del text que estem editant, tal com es veu a la imatge de baix.

Per provar-ho, podem seguir aquest enllaç: Sandbox.

Què us sembla? Serà pràctic? Agradarà a la gent que entra per primer cop a una pàgina wiki?

Technorati Tags: , ,

Deixa un comentari