Fil dels
Apunts
Comentaris

Com fer un “meme”

Avui aprendrem què fan els blocaires amb aquests articles que titulen “memes” o “mems”. Ens farem aquestes preguntes: Com sabré si algú me n’envia algun? Com l’he de contestar? Com ho faig per “passar-lo”?

Com introducció, dir que la definició del meme fa referència a una unitat teòrica d’informació cultural posant de relleu la capacitat de transmissió d’idees. Però no us espanteu, no és la meva intenció parlar del meme de forma abstracta, teòrica o general, solament deixo aquí l’enllaç a la Wikipedia per a qui tingui curiositat. És molt interessant.

El que pretenc aquí, tanmateix, és donar una orientació molt bàsica a les persones que es trobin per primera vegada amb aquest tipus tan especial, aquesta mena de “mem blogosfèric” i vulguin saber què n’han de fer d’això.

  • Com sabré si algú me n’envia algun?

Els blocaires normalment fan seguiment de temes per la xarxa, mirant de conèixer les novetats sobre algun determinat tema i, naturalment, una de les coses que miren és qui parla d’ells. És així com saben si algú els envia un meme. Hi ha diverses formes per fer aquest seguiment. Recomano la lectura d’un article de Genís Roca que es diu “Com saber què es comenta -de tu, d’algú, de quelcom- (Introducció per a no iniciats) “. Genís ens referencia eines com Technorati, Blogsearch, BlogPulse i GoogleAlerts que ens permetran fer el seguiment i també ens comenta diversos usos que els hi podem donar.

És a dir, quan una persona escriu un meme i posa el nom d’un blocaire amb l’enllaç al seu bloc, en el moment en què el blocaire vagi a revisar qui l’enllaça veurà que n’hi ha un en un lloc que al títol posa “meme”.

  • Com l’he de contestar?

Normalment el meme demana que fem alguna cosa, que aportem alguna informació. No ho hem de fer als comentaris de l’article que llegim, sinó que hem d’escriure un article al nostre bloc.

Farem una introducció, dient qui l’envia i posarem l’enllaç al post que ens l’ha passat. També hem de posar un enllaç a l’article que ha originat el meme i reproduir les instruccions originals.

A continuació respondrem el meme, és a dir, farem el que diu a les instruccions.

  • Com ho faig per “passar-lo”?

I finalment el “passarem”, és a dir, posarem el nom dels blocs o blocaires que triem amb un enllaç al bloc. Així ells ho veuran quan vagin a mirar qui els enllaça.

Nota addicional: Algunes plataformes de blocs incorporen automàticament el seguiment d’enllaços i al planell avisen dels enllaços entrants. És més reduït que el que ens ofereixen les eines independents ja que ho restringeix al nostre bloc. A més a més, també hem de dir que és aconsellable complementar la informació del planell del bloc amb alguna de les eines independents per no perdre algun enllaç.

Technorati Tags: , , ,

Deixa un comentari