Fil dels
Apunts
Comentaris

Fa uns dies em va enviar Alfonso un post del blog OpenAds amb el títol 137 Trucos para la pequeña empresa en Twitter, amb un llistat d’estratègies recollides en un PDF en anglès, Collection of 137 Small Business Twitter Tips, i ens va semblar que seria bona idea compartir-ho en sharisme sincronitzat. Així que ho publiquem alhora aquí i a Yoriento: Trucos para las empresas 2.0 en Twitter.

No us preocupeu, no anem a traduir el llibre sencer amb els 137 consells, només farem un petit resum i destacarem alguns petits trucs que hem triat.

El llistat s’ha realitzat de forma col·laborativa mitjançant sis preguntes fetes a diversos usuaris Twitter amb empresa.

Twitter Bling
Creative Commons License photo credit: monkeyworks illustration

Pregunta #1 РCom aconsellaries a altres empreses comen̤ar a Twitter?

No hi ha consens sobre si cal enfocar-se exclusivament en temes del negoci o si cal posar-hi també altres temes, afegir coses personals o evitar-les, les opinions estan dividides.

Però si una cosa té clara tothom és que no hem de seguir de forma massiva ni reciprocar sense més, sinó que cal triar als que seguim.

Pregunta #2 – Quina és la forma correcta (o la incorrecta) de promocionar l’empresa a Twitter?

No queda clar que sigui bona idea començar promocionant l’empresa a Twitter i, tot i que alguns diuen que fer concursos pot ser magnífic, hi ha moltes veus que adverteixen que abans que res cal participar, resultar d’ajuda i ser útils per als altres i fins i tot hi ha qui ens recorda que estem parlant d’una xarxa social, no comercial. La regla d’or: no parlar només de nosaltres i els nostres productes.

Pregunta #3 РQuien ̩s el teu consell #1 en etiqueta Twitter per a propietaris de petits negocis?

Heus aquí els dos consells més repetits i reiterats. Un vàlid en qualsevol context i situació: posar  als altres primer y nosaltres en segon pla (que no ens hagin de dir allò de “l’ase al davant per què no escapi :-)  “). A més a més, si només parlem de nosaltres ens podrien classificar com a spammers.

I el consell número 1 és específic per a Twitter: oblidar-nos dels missatges automatitzats, ja que la gent finalment se n’adona i algunes persones ho poden veure malament.

Pregunta #4 РQuin ̩s el teu millor consell per a que ens repiulin?

No queda clar si és bona idea o no demanar el RT. Hi ha qui diu que funciona com els clàssics “call to action” mentre altres desaconsellen demanar-lo directament perquè per a alguns està mal vist. On sí que hi ha unanimitat és en la necessitat d’escriure coses que paguin la pena i que la gent vulgui repetir-les.

Pregunta #5 – Com gestiones el temps a Twitter?

Podem veure dos tendències en les respostes: les que destaquen eines digitals i les que aconsellen metodologia. En les eines, els reis indiscutibles són els “clients de Twitter” com Tweetdeck, Hootsuite, etc. En les metodologies, el més aconsellat és crear el teu propi “horari” definit per dedicar-lo a Twitter.

Pregunta #6 РQuin ̩s el teu secret millor guardat (alguna cosa que no sap tothom) per usar Twitter en negocis?

A continuació anem a traduir alguns dels millors secrets compartits en aquest llistat, tant els que responen a la pregunta 6 com a totes les anteriors.

Per començar:

Matt McGee, Small Business Search Marketing
Web: http://smallbusinesssem.com
Twitter: @mattmcgee

“Moltes petites empreses depenen de clients locals, així que és imperatiu que trobin i connecten amb usuaris de Twitter locals. Poden trobar-los gràcies a la cerca avançada de Twitter:
Twitter Advanced Search – http://search.twitter.com/advanced
Nearby Tweets – http://nearbytweets.com
Consell extra: Ja que bàsicament estarem intentant connectar amb complets desconeguts, abans de començar a contactar de forma aleatòria amb persones de la zona, m’assegura de que la meva última piulada digui quelcom semblant a “Vaig a cercar altres persones de les Terres de l’Ebre i seguir-les a Twitter.” D’aquesta forma, quan els segueixo i van a veure el meu perfil, el missatge els explica per què una persona completament estranya els està seguint.”

Rhonda Bartlett, RB Design Studio LLC
Web: http://qvinci.wordpress.com/
Twitter: @RhondaBartlett

“Segueix als líders del teu camp! Dedica un temps cada dia (o tan sovint com sigui possible) a estar all dia de les novetats de la teva indústria. Dedica temps al desenvolupament professional utilitzant enllaços piulats pels líders nacionals en la teva línia de treball.”

Linda Roeder
Web: http://lin.roeder.googlepages.com/home
“La primera vegada que l’empresa comença a Twitter, cercar altres empreses que siguin similars o que ofereixen alguna cosa que agradi als nostres clients, cal seguir-los. Els seus clients començaran a seguir-nos i podrem aconseguir tota una nova clientela d’aquesta forma.”

Marketing:

Travis Campbell, Marketing Professor
Web: www.marketingprofessor.com
Twitter: @mpdotcom
“Un dels plantejaments que m’ha resultat efectiu: en trobar un post valuós referenciat a Twitter, deixar un comentari en el post mateix, i a continuació repiular-lo. Això t’implica més amb l’autor i, al mateix temps generes una connexió més significativa amb els teus followers.”

Noah Parsons, Palo Alto Software
Web: www.paloalto.com
Twitter: @noahparsons
“A Palo Alto Software, solem usar Tweetdeck per a monitoritzar el que la gent diu sobre els nostres productes, la nostra empresa, i temes que són el fonament del nostre negoci. Nosaltres ens enfoquem principalment en la planificació empresarial, però no espemegen a cada persona que piula alguna cosa sobre escriure un pla de negoci. Això seria massa intrusiu.
Enlloc d’això, solament contactarem amb persones que fan preguntes i ens esforcem al màxim per donar bones respostes i no simplement promocionar els nostres productes.”

Daria Steigman, Independent Marketing
Web: www.steigmancommunications.com
Twitter: @dariasteigman
“La forma intel·ligent d’arribar al mercat a Twitter: No fer-ho. Enlloc d’això, dóna valor als altres. Les persones fan negocis amb persones que coneixen, que els agraden, i que respecten, i Twitter és una eina fabulosa per crear aquestes relacions.”

Etiqueta:

Robert Brady, Righteous Marketing
Web: http://righteousmarketing.com
Twitter: @robert_brady
“No enviar DMs automatitzats. Si no penses invertir uns pocs segons en escriure un missatge de 140 caràcters, jo no invertiré 5 segons ens llegir-lo.”

Lori Bourne, Montessori for Everyone
Web: www.montessoriforeveryone.com
Twitter: @loribourne
“Promociona als altres més que a tu mateix. La bona voluntat que es crea és impressionant i dóna lloc a grans oportunitats.”

Jeff White, BrightWhite
Web: http://brightwhite.ca/
Twitter: @brightwhite
“Ajuda als altres abans que qualsevol altra cosa.”

Difusió:

Vicky H, Remarkable Parents
Web: http://remarkableparents.com/
Twitter: @RemarkbleParent
“Si demanes un RT (repiulada) deixa com a mínim 15 caràcters per què la gent que repiula el teu missatge tingui espai i no hagin d’escurçar el teu missatge. Moltes vegades això pot ser la diferència entre un RT i un no RT.”

Mark Dixon
Web: http://blogs.sun.com/identity/
Twitter: @mgd
“Tres paraules: Original, Pertinent, Succint.”

Productivitat:

Martin Lindeskog, EGO
Web: http://egoist.blogspot.com/
Twitter: @lyceum
“El meu consell de gestió del temps és crear el teu propi hashtag meme o començar a seguir-ne un d’existent. Jo vaig començar amb la intenció d’escriure tres piulades de #CosesBones cada dia. No vull que es converteixi en una obligació diària, però és un bon recordatori per enfocar-me en les coses positives del dia i escriure-ho.”

Chris
“Desfes-te de la sensació de que has de llegir totes les piulades. No ho has de fer. Si vols saber què s’ha dit d’un tema determinat mentre no hi eres, fes una cerca a twitter usant hashtags o frases pertinents amb el tema per llegir les piulades relacionades.”

Sharon Trombly, RainShadow Virtual Assistance
Web: www.rainshadowva.com
Twitter: @RainShadowVA
“Per evitar que les piulades t’ocupin tot el dia, piula amb el cafè al matí, durant el descans i després breument amb el dinar. Per a algunes persones els pot ajudar un termporitzador per adherir-se a un pla. Piula al final de la jornada de treball i finalment a la nit si es vol. Quan anem a fer el llistat de coses per fer per al dia següent, incloure una nota amb recursos últils per compartir a Twitter al dia següent.”

Trucs avançats:

Bradford Shimp, All Biz Answers
Web: http://allbizanswers.com/
Twitter: @bradfordshimp
“Una de  les tàctiques avançades que uso és tenir oberta una columna de cerca a Tweetdeck (però també es pot usar Twitter Search) amb la cerca d’un terme relacionat amb la meva feina. Per exemple, tinc una columna de cerca de la frase “ajuda wordpress”. Això em permet veure piulades de gent que estan cercant ajuda amb WordPress, i si puc ajudar-los, els envio una resposta ràpida. Aquesta és una bona forma de servir d’ajuda, aconseguir nous negocis, i/o conèixer gent meravellosa amb interessos similars (que et permet construir la xarxa del teu negoci). Pot ser que et calgui intentar-ho diversos cops fins trobar el terme de cerca que millor s’adapta al teu negoci, però quan ho aconsegueixis tindràs accés a un fllux continuat de geent que estarà interessada en el que tens per dir o que necessitarà la teva ajuda.”

Michael Hartzell
Web: http://rejuvenateyourrestaurant.com/
Twitter: @michaelhartzell
“Crear una “landing page” especial per a twitter amb una benvinguda, serveis i presentació. Ofereix un missatge únic als que arriben via twitter i ajuda a resseguir als que ens visiten la ‘pàgina secreta que només els twitters coneixen’.”

Paula Belyeu, Integrity Virtual Solutions
Web: http://integrityvirtual.com/
Twitter: @pbelyeu
“Els propietaris de negocis i els seus representatns haurien de pensar en Twitter com si es tractés d’assistir a un event de networking local. Quan assisteixen a un event d’aquesta mena, per què sigui efectiu, crees relacions, escoltant-los un a un, parlant sobre els seus negocis i vice versa i després, en cas d’interessar, compres els seus productes o serveis i/o els ajudes a connectar amb partners que crearan sinergies. Usa el mateix concepte amb  Twitter:

  • Acostuma’t a llegir piulades i perfils
  • Construeix relacions
  • Interactua i involucra’t per saber més dels followers
  • Ajuda a que altres connectin amb el seu mercat objectiu o els seus partners de sinergia

A més a més, de la mateixa manera que el networking local, també precisa el seu temps, així que no hem d’usar Twitter pensant que una piulada ens farà rics… no passarà! Es tracta de construir relacions i networking!”

Si us interessa el tema, trobareu el llistat complet en el bloc original: Small Business Trends.

Deixa un comentari