Fil dels
Apunts
Comentaris

Online Living Congress

CitilabDivendres passat vaig tenir l’oportunitat de visitar el Citilab de Cornellà. Va estar una visita molt interessant i he de donar les gràcies a totes les persones que ens van rebre per la seva hospitalitat i amabilitat, però sobretot a Isidor Fernández i Enric Sanabria de forma especial.

Vam veure totes les instal·lacions i els diferents usos que es donen als espais, la part audiovisual, les diferents activitats. Vam parlar del Cibercongrès de l’Observatori per a la Cibersocietat. El primer es va celebrar l’any 2002, dedicat al món acadèmic, com també el segon, del 2004. Però el tercer, al 2006, ja va ampliar la temàtica, fent-la més híbrida, incloent temes d’empresa i dirigida a l’internauta inquiet. També el IV Cibercongrès, que ja ha llançat el call for papers (fins 15 set.) sobre educació, cultura, política, economia, comunicació i ciència.

IV Congreso de la CiberSociedad 2009

Aviat ens vam trobar Josep Jordana, Joaquim Braulio, Rosa Rochet i jo mateixa parlant sobre el paper de les tecnologies en espais de baixa densitat demogràfica. Llocs on la demografia, l’espai i la localització creen necessitats específiques i el discurs dominant no connecta amb la problemàtica concreta. La tecnologia pot i ha de jugar un paper important en aquests espais, però caldrà trobar els punts de connexió adequats i la millor forma d’ajudar-nos mútuament. De ben segur que hi ha moltes solucions aplicades a territoris d’aquestes característiques que es podrien compartir, sempre tenint en compte les condicions particulars de cada cas.

Es pot participar en format text, vídeo, àudio o gràfic i hi ha temps fins al 15 de setembre.

Deixa un comentari