Fil dels
Apunts
Comentaris

Tenia pendent des de fa temps escriure sobre l’extensió Remember the Milk for Gmail, per a Firefox, i crec que ja va sent hora de fer-ho.

Remember the Milk és un gestor de tasques online molt popular. El gestor de tasques s’utilitza en el moment en què sorgeix la necessitat de fer alguna cosa que no la podem enllestir en pocs minuts, potser l’haurem d’emprendre més endavant, posar-la en una llista de coses a fer i no oblidar-nos-en.

En la meva opinió, un dels molts encerts que ha tingut Remember the Milk és que han publicat una API que permet programar aplicacions que interactuen amb RTM, a més a més de les que han creat ells. D’aquesta forma ens trobem amb múltiples opcions de serveis que ens permeten gestionar les nostres tasques des d’un programa que utilitzem normalment (Gmail, iPhone, Netvibes, Twitter, etc.), sense haver de deixar el que estem fent.

En el meu cas, com que el meu gestor de correu principal és Gmail m’ha resultat molt útil la integració RTM+Gmail.

 • Quan instal·lem l’extensió per a Firefox apareix, en la pantalla principal de Gmail, a la dreta, un panell de tasques que es pot amagar i mostrar fent clic a la petita fletxa grisa.
 • Des d’aquest panell es poden afegir tasques, prioritzar-les, etiquetar-les, canviar el venciment, donar-les per fetes, etc.
 • Si volem afegir una tasca relacionada amb un correu rebut, ho podem fer directament en el moment de llegir-lo, mitjançant el desplegable d’accions, opoció “create task”. Quan la llegirem en el panell de RTM, tindrà una icona d’un sobre que ens enllaçarà directament amb el correu.

També existeix el Remember the Milk for Google Calendar (i altres), però no m’ha resultat tan útil. Es tracta d’un tema personal que depèn dels hàbits de cada persona, però l’important és que RTM permet una perfecta sincronització des de diversos programes i podem utilitzar-lo des de diversos llocs alhora.

D’altra banda, via Lifehacker i el seu post Top 10 Calendar Tricks, he descobert un parell d’utilitats per a Google Calendar que m’han agradat molt.

 • Les persones acostumades a treballar amb el número de setmanes, ho trobem a faltar molt a Google Calendar, ja que no ho indica enlloc. Però ara tenim aquí una solució molt bona, realitzada per Stefan Sundin: Google Calendar Week Numbers. En realitat es tracta d’un calendari públic, i s’afegeix al nostre calendari de la mateixa forma com ho fem amb els calendaris dels dies festius, per exemple, o el de l’Ebreagenda. Però en el cas del Week Numbers, no es mostra com una cita sinó que ho fa en forma de número encerclat que surt en la barra superior de cada dilluns. Senzill i pràcitc, simplement Genial!!
 • Per veure la previsió del temps no cal cap extensió perquè existeix com a opció genuïna de Google Calendar i s’activa mitjançant la pestanya de configuració.
 • Google Calendar i Gmail estan prou integrats. Per exemple, a l’hora de posar una convocatòria al Google Calendar, ho podem fer directament des de Gmail. Si es tracta d’un correu rebut, mitjançant el desplegable d’accions, que ens permet afegir un esdeveniment. En el cas d’un correu que enviem nosaltres, quan redactem el missatge podem clicar l’opció d’afegir invitació. D’aquesta manera s’afegirà a Google Calendar, però si la persona que el rep utilitza un altre sistema, ja sigui Outlook o iCal (i qualsevol dels calendaris basats en aquest sistema), la cita s’afegirà també al seu calendari quan l’accepti.

Per cert, ja sabeu que en les jornades Viu la Vida Digital a Amposta hi haurà micro-tallers sobre Gmail i Google Calendar? Són el dissabte, dia 20, al matí.

Technorati Tags: , ,

2 Respostes a “Correu, tasques i calendari”

 1. gamoia ha dit:

  Caram, Carme, quantes coses que saps! Hauré de fer mans i mànigues per venir a les Jornades!

 2. Carme ha dit:

  Gamoia, vine, sí, que tots tenim moltes ganes de veure’t! Visca!

Deixa un comentari