Fil dels
Apunts
Comentaris

Fa uns dies que ha sortit una nova versió de WordPress, la 2.5; he actualitzat el bloc i he anat descobrint les novetats que s’han introduit.

A nivell visual presenta molt de canvi respecte a les versions anteriors, però les millores quant a funcionalitats són molt interessants. Algunes m’obligaran a revisar algunes de les coses publicades a la secció “Aprenent“, altres són independents.

Aquí van algunes notes sobre el que de moment he anat provant:

 • M’encanta l’opció del “one-click plugin upgrade“. És a dir, a partir d’ara, el panell de plugins no només ens avisarà quan hi hagi noves versions disponibles, sinó que permet actualitzar-los automàticament si així ho desitgem. Ho he provat i funciona en qüestió de segons. Una meravella.                                     
 • L’editor per escriure nous posts incorpora un botó que ens permet visualitzar a pantalla completa. Comodíssim, sobretot quan escrivim posts una mica llargs. Quan acabem d’escriure tornarem a la visualització normal per afegir categories, annexes, trackbacks, etc. Triem les opcions que volem i a continuació podem desar o publicar.
 • Els Avatars venen integrats amb el mateix WordPress. Aquí cal tenir en compte que aquesta opció que funciona correctament amb el tema per defecte, pot variar segons la plantilla. És a dir, la plantilla haurà d’estar preparada per a aquesta opció; en cas contrari n’hi haurà prou amb afegir el plugin “EasyAvatars“.
 • La plantilla de Misty Look sembla que no precisarà canvis, ja que veig que funciona correctament. Per tant,, Misty Look 3.5 funcionarà amb WordPress 2.5. L’única cosa que cal tenir en compte és que caldrà afegir el plugin “easyavatars” per tal que funcionin els Avatars. Això és tot.
 • Hauré de modificar l’article que vaig escriure sobre com afegir arxius en un post. En aquesta nova versió de WordPress ja no tenim la capseta per “pujar arxius”. En canvi, la nova versió porta un “Add Media” a la part superior de l’editor de text, al costat mateix de les pestanyes “Visual” i “Html”. El “Add Media” porta diverses opcions: imatge, vídeo, àudio o media. Quan pugem el nostre annexe tenim la possibilitat d’afegir-hi informació addicional, com títol i descripció. La novetat rau en què ara tenim una pàgina on poder gestionar tots els annexes i una cosa molt important: una caixeta de cerca que ens permetrà trobar-los, saber l’adreça on els vam desar i el post en què els vam publicar. Bona idea.
 • Un altre article de la secció Aprenent que caldrà modificar és el de com afegir vídeos en un post. De la mateixa forma que inserim la resta d’arxius, també inserirem els vídeos. Però en la barra de botons de l’editor del post ara tenim un nou botó que ens permet afegir vídeos que estiguin publicats en format Flash, Quicktime, Shockwave, Windows Media o Real Media. Per tant, la immensa majoria de plataformes de publicació de vídeo estan suportades.
 • Per a Slideshare, tanmateix, haurem de continuar utilitzant el plugin com fins ara. El mateix que passa amb l’àudio i els podcasts.

Technorati Tags: , , ,

3 Respostes a “Aprenent amb WordPress 2.5”

 1. jesus ha dit:

  Gràcies per anar informant. Ho tindré en compte per un nou projecte q porto entre mans… mos tiutegem!

 2. Enric Vilchez ha dit:

  Bufff quin post més ben elaborat!

 3. […] va sortir la versió WordPress 2.5 ja vaig comentar llavors que Misty Look 3.5 funcionava correctament i que no calia fer cap […]

Deixa un comentari