Fil dels
Apunts
Comentaris

Amb la popularització de Youtube, també ha arribat el vídeo als blocs i n’hi ha que són exclusivament vídeo, són els anomenats Vlogs. Però molts de nosaltres el que fem és un poquet de cada i el que ens interessa és posar un vídeo al bloc només quan ens interessa posar un vídeo perquè il·lustra molt bé el nostre apunt. Ho tenim bé tant amb Blogger com amb WordPress.

Amb Blogger ens apareix una icona a l’editor visual i ens permet pujar directament del nostre ordinador un vídeo petit, que no superi les 100 Mb.

Si tenim un WordPress.org, necessitarem instal·lar un plugin. Jo estic enamorada del que trobem a la pàgina de Jovelblog i que permet pujar-lo del pc i també integrar els que trobem en els següents llocs:

Local file –> local
YouTube –> youtube
Google Video –> google
Sevenload –> sevenload
Clipfish –> clipfish
MyVideo –> myvideo
Revver –> revver
Metacafé –> metacafe
Yahoo! Video –> yahoo
Myspace Video –> myspace
ifilm –> ifilm
brightcove –> brightcove
aniBOOM –> aniboom
dailymotion –> dailymotion
GUBA –> guba
vimeo –> vimeo
Garage TV –> garagetv
GameVideos –> gamevideo
vSocial –> vsocial
Veoh –> veoh

Però què fem si tenim vídeos més grans o si volem produir amb més qualitat?

El lloc que ens permetrà fer-ho es diu Blip.tv i per integrar els vídeos als nostres blocs donen codis html i també possibilitat de “crossposting”. He trobat un tutorial en anglès que ens mostra com inserir un vídeo de Blip en un bloc de Blogger. A pesar de l’idioma, és molt visual i didàctic.

Atenció: en el cas d’utilitzar un bloc de WordPress, hem de tenir la precaució de desactivar l’editor visual. Trobarem l’opció en una casella del menú Usuaris -> perfil.

Per als amants de Youtube, també he trobat un tutorial en castellà en format de presentació.

Actualització important: Novetats de WordPress 2.5:

En aquesta nova versió hi ha canvis importants en el tema de vídeos. Ara, de la mateixa forma que pugem la resta d’arxius, també podem pujar els vídeos. Però en la barra de botons de l’editor del post ara tenim un nou botó que ens permet afegir vídeos que estiguin publicats en format Flash, Quicktime, Shockwave, Windows Media o Real Media. Per tant, la immensa majoria de plataformes de publicació de vídeo estan suportades.

Technorati Tags: , , , ,

Una resposta a “Inserir un vídeo al bloc”

  1. […] altre article de la secció Aprenent que caldrà modificar és el de com afegir vídeos en un post. De la mateixa forma que inserim la resta d’arxius, també inserirem els vídeos. Però en la […]

Deixa un comentari