Fil dels
Apunts
Comentaris

Aquest cap de setmana he estat vivint les Jornades Viu la Vida Digital a Amposta.

Després de les Jornades, el primer ha estat esdevenir víctima del downtime provocat per Telvent, així que ni dilluns a la tarda, ni dimarts al matí em vaig poder connectar.

De les Jornades crec que cal destacar el mèrit de tot el col·lectiu de persones que amb molta il·lusió i ganes ho fan possible tenint en compte els recursos de què es disposa.

Deixo aquí un petit resum de les activitats portades a terme, i al final també alguns enllaços on podrem trobar més informació.

Divendres, dia 19:

Inauguració de les Jornades pel director, Dani Gil, juntament amb en Francesc Fosch, regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament d’Amposta i Mercè Gisbert, vicerrectora de Política Docent i EEES de la URV.

A continuació xerrada d’en Jordi Magriñà, representant de l’AOC, que ens va presentar un projecte d’interoperabilitat de dades dintre de l’administració, entre els diferents Ajuntaments. Un projecte que fa molt de temps pel que s’està lluitant i que encara té molt de camí.

I la primera edició de les Jornades Premium, amb un sopar-tertúlia amb César Calderón, que va venir acompanyat de Jordi Perales i ens va oferir una mena de presentació-show molt ben feta, que va il·lustrar molt bé el cas de les eleccions a USA.

Dissabte, dia 20:

Al matí, Micro-tallers: GMail, Blogger, Picasa web, Google Docs, Google Calendar, Google Reader i iGoogle.

Vaig donar jo el taller de Picasa web, en substitució de Ferran Vidal, que va haver de marxar de viatge. Però podem consultar la guia que va fer Ferran en format bloc: Taller Picasa. Recomano a tothom donar-hi una ullada, ja que està molt ben feta, explicada pas a pas i fins i tot amb vídeos explicatius. Esperem que ningú es perdi, però en tot cas, em podeu fer qualsevol consulta als comentaris d’aquest apunt.

A la tarda, les xerrades al Casal.

El primer va ser Pedro Jareño, de Minube.com, que ens va presentar tot el que estan fent a Minube, un lloc on podem cercar vols i hotels, però també compartir les nostres fotos i experiències dels nostres viatges. En aquests moments hi ha obert un concurs de fotos.

A continuació, Edu William ens va presentar Destinum.com, una plataforma per poder treballar en xarxa destinacions i PIMES. Edu, com sempre, avançat al seu temps, ens venia amb idees molt novedoses, però alhora també ens va transmetre la necessitat de trobar una idea pràctica que es pugui aplicar per a cada idea. Els seus projectes en són exemple.

Genís Roca a continuació, amb la xerrada Informació vs. Formació, en què la idea central és que avui en formació ja no és tan important l’assoliment de coneixements sinó que ara és més important la capacitat de gestió de la informació. De la seva presentació, però, també ens va cridar l’atenció la tipologia de persones que hi ha en les organitzacions segons la seva edat i la seva relación amb la tecnologia. Lligat a aquest fet ens podem trobar diferents formes de treballar i diferents barreres. Em quedo amb la seva definició d’identitat: som d’on participem.

Finalment la presentació de Julen Iturbe, que ens parlava d’Humans amb Recursos que de vegades fan empreses. Escoltar a Julen en directe és com llegir el seu bloc però molt millor. Per molt que hagis llegit el seu bloc i t’hagi fet reflexionar, quan l’escoltes en directe encara és més impressionant.

Diumenge, dia 21

Al matí, Micro-Tallers a l’IES Montsià: A càrrec de Jesús Ferré, el de Twitter, i entre ell i Isis Royo, el taller de Facebook. Finalment el taller Interactúa! en què es va utilitzar Facebook per portar en un mateix lloc totes les aplicacions dels microtallers anteriors i interactuar entre tots els participants de les Jornades.

A la tarda, xerrades al Casal.

El primer de la tarde va ser Pedro García, que ens va presentar SocialDNS, una nova forma d’utilitzar els dominis que fins ara hem conegut a internet. Promet molt.

A continuació Josep M. Salom, ens va parlar sobre la web mòbil, que sembla que despegarà tan bon punt es generalitzin les tarifes planes.Per la seva banda, Francesc Fosch, de l’Ajuntament d’Amposta, ens va presentar i ens va convidar a parlar sobre el projecte Ciutat Digital…

Seguidament, Roc Fages ens va parlar sobre “Societat, política i economia en xarxa: un nou model de vida i relacions” i ens va presentar la generació Nintendo, una idea que ens va agradar.

Per finalitzar, l’humor de Robert Rallo va tancar les Jornades tot fent-hos riure a tots, alhora que convidava a la reflexió i ens presentava algun projecte interessant com woices.com.

Però no puc acabar aquest resum sense un apunt personal per comentar que en aquestes Jornades m’ha fet moltíssima il·lusió poder conèixer en persona a Edu i a Julen, amb qui tant ens hem parlat a distància. Què bonica és la desvirtualització!

Apunts:

Des de Can Paquita, per Julen Iturbe.

Valoració de les Jornades per Jordi Perales.

Valoració de César Calderón.

Resum del dia 19, per Dani Gil.

Resum del dia 20, per Dani Gil.

Resum del dia 21, per Dani Gil.

Taller Picasa.

Fotos:

Al Flickr de Dani Gil.

Fetes pel fotògraf de l’Ajuntament.

Les meues al Gallery.

Les fotos dels Aprendices.

Material:

Els vídeos d’Atic 2ª

Les presentacions d’atictes

5 Respostes a “Després de les Jornades Viu la Vida Digital”

  1. Daniel Gil ha dit:

    Bufa!! Quin repàs a les Jornades… La veritat és que van tenir un nivell molt alt, i seran per a recordar. Pena que no va venir tota la gent que es va inscriure. Però vaja, per la xarxa se n’ha parlat molt, que això important. I ara, fins les properes.

  2. Carme ha dit:

    Moltes felicitats, Dani, per la part que et correspon com a director de les jornades. I tens raó, crec que les recordarem molt, aquestes jornades.

  3. Tendremos más oportunidades de seguir charlando cara a cara. Gracias por todo.

  4. […] les passades Jornades d’Atic 2ª, i durant la intervenció de Genís Roca “Informació vs. Formació”, Dani Gil va […]

  5. […] las pasadas Jornadas de Atic 2ª, y durante la intervención de Genís Roca “Información vs. Formación”, Dani Gil […]

Deixa un comentari