Fil dels
Apunts
Comentaris

Gràcies al bloc imprescindible d’Edu William, Networks and Tourism, he pogut escoltar un podcast molt recomanable per la claredat de l’exposició i que m’ha fet pensar sobre el que fem a casa nostra. Es tracta d’una entrevista en què Alfonso Castellano exposa en “pla senzill” la incidència d’Internet en Turisme.

Alfonso Castellano és natural de Canàries. Va estar sub-director general de TUI a Espanya a nivell general. Durant 9 anys ha treballat en el grup Travelocity-Lastminute.com per a Europa fins arribar al lloc de Vice-President.

Es pot escoltar l’entrevista directament a la pàgina de Bungalow 103 o baixar-nos el podcast per escoltar-lo quan vulguem, saltar-nos les notícies locals i anar directament a l’entrevista, etc.

Val la pena tota l’entrevista en què, gràcies tant a les preguntes de l’entrevistador com als coneixements d’Alfonso, veiem de forma molt clara l’evolució dels últims anys del sector, tot desmitificant moltes coses, destaca el valor de la distribució amb una gestió local, etc.

Porto aquí un petit extracte que m’ha agradat especialment, possiblement per la meva mania en la coherència, però és recomanable posar-ho en context.

(Sobre la promoció de marca a Canàries)

Creo que no lo hacemos mal en general a nivel nacional. No creo que lo estemos haciendo bien.

Estamos en una esquizofrenia de “le quiero poner velas a Dios y al diablo”, “sé que tengo que invertir en un determinado tipo de promoción pero después hago otro porque tengo una serie de dependencias turísticas de las cuales no me puedo salir”.

Estamos hablando de objetivos políticamente capitalizables a corto plazo en la mayoría de los casos y esto implica hacer más caso de la cuenta de determinadas turbulencias políticas, hacer más caso de la cuenta a la voz del sector en momentos muy puntuales, y esto hace que tener un plan de acción completo que implique e involucre de forma seria y estratégica a todos los actores, con un nivel de compromiso alto y a largo plazo, hoy lo veo complicado.

La tríada crítica segons Alfonso Castellano:

La Promoción, el Marketing y la Distribución Turística.
De la perfecta armonía, de la perfecta coherencia, de la perfecta sincronía de esos tres elementos estaremos hablando de los destinos ganadores en un futuro
.

La veritat és que després d’escoltar a aquest gran expert em pregunto si ho estem fent bé a casa nostra, amb projectes de Turisme Sostenible, però també altres postures incoherents.

Voleu dir que no ens ho trobarem a la llarga? Ho tenim a les nostres mans…

Technorati Tags: , ,

4 Respostes a “Problemàtica de les Destinacions Turístiques”

 1. Hola Carme,

  molt interessants les reflexions de l’Alfonso Castellano, sense cap mena de dubte, reflexions que tots hauríem d’escoltar.. i sobretot aquests que prenen les decisions (polítics i poder fàctics)…

  endavant amb la tasca, com diu algú: al final, guanyarem!!

  Salut!

 2. Carme ha dit:

  Un gran plaer veure’t aquí, “Aprendiz”, Benvingut!
  I moltes gràcies pels ànims, i et dic el mateix, endavant!

 3. Manel ha dit:

  Benvolguda Carme
  L’altre dia vaig estar per les teves terres, una escapada al Priorat finalitzant a les terres de Ribera d’Ebre (estic pendent d’esciure un post)… pero confeso que tot mirant l’Ebre als peus del castell de Miravet em vaig emocionar amb el capvespre….
  Al mati amb les vinyes del Priorat, ja les coneixia… pero estaven tant verdes una bellesa tant insultant…
  La visita a Scala Dei un 10… em va recordar la sensació que vaig viure quan vaig visitar Karnak, no tant majestuós, pero per a mi igual d’espectacular… malgrat queden poques pedres, les explicacions et donen que pensar com viviem i el que va significar per la zona.
  Be un cop em vaig abstreure i em va venir al cap, realment mai podrem veure una promocio del territori que no incideixi en els mateixos territoris?
  Els gerents turistics fan promoció sobre les destinacions que aporten grans numeros.. es obvi, pero potser no ha arrivat el moment de que realment pensin omplir aquets territoris utilitzant les belleses que estan colindant?
  Repartiriem riquesa, fidelitzariem, incidiriem en un turisme sostenible i respectuos…
  Pero mentre la promoció estigui en mans dels hotelers (segons afirmen els entesos) dificilment canviaran les coses, la seva visió es fer comunicació convencional i omplir els hotels al preu que sigui i com siguin.. dubto que pensin en promocionar altres territoris de l’interior per aconseguir omplir els seus hotels…. en Joan Gou a la seva manera ho esta fent… i no li va pas malament, pero en Joan es un home de marketing… algu practica el marketing en el sector turistic?

 4. […] Triar entre singularitat o volum (s’ha de triar una de dues, el pitjor és no triar-ne cap o voler-les totes, no pot ser!) […]

Deixa un comentari