Fil dels
Apunts
Comentaris

Compartir els plugins que ens funcionen millor? No és mala idea, no, sobretot tenint en compte la gran quantitat de plugins disponibles per a WordPress.

Dissabte vaig estar parlant amb Ferran (que acaba d’estrenar un WordPress per al seu LliberNatura) i em va dir que podria fer un post sobre els plugins del WordPress que més utilitzo. I mira, m’ha agradat la idea. Les persones que vinguin per la traducció del meu tema, el Misty Look, potser que també vulguin posar algun plugin que en millori la funcionalitat.

Per a tothom que li pugui interessar, aquí teniu el meu recull. Tots aquests són compatibles amb WordPress 2.1.2, que és la versió que ara tinc instal·lada.

 • Els imprescindibles
  • Automattic » WordPress Widgets : Per a no haver d’utilitzar tant de codi i poder organitzar el menú de la barra lateral fàcil i ràpidament, amb un entorn tipus Ajax on només cal arrossegar i enganxar. Hem de tenir en compte que necessitarem un WordPress 2.1. o superior i un tema que sigui compatible amb els widgets (com el Misty Look). Aquí en tens un llistat (si els primers no els veus, continua navegant i sortiran les imatges). widgets-admin1.png
  • jovelblog » Embedded Video with Link : Farà que al nostre editor d’apunts aparegui un botó que ens ajudarà a insertar vídeos fàcilment. Podem pujar els nostres propis vídeos o bé insertar-los de les plataformes existents. De moment contempla: YouTube, Google video, Myspace video, Dailymotion, Revver, Sevenload, Clipfish, Metacafé, MyVideo, Yahoo! video, ifilm, brightcove, aniBOOM, vimeo, GUBA, Garage TV. A més a més, podem personalitzar si volem que també aparegui un enllaç i amb quin text.
  • SimpleTags – A WordPress Plugin for Technorati Tags : Si ets dels que utilitzen els tags de Technorati, aquest plugin és un imprescindible ja que t’estalviarà molta feina a l’hora d’escriure el codi. A l’editor de l’apunt simplement poses [ tag ] el nom de l’etiqueta [ /tag ] (sense espais) i quan publiquis l’apunt sortirà amb tot el codi de Technorati correcte.
  • » WordPress Plugin: Recent Comments : Per poder mostrar els comentaris al menú de la dreta, tal com veieu en aquest bloc. Es pot configurar bastant: quants han de sortir, amb quina llargada, etc. I com configurem nosaltres la informació que surt, podem posar-la en català.
  • LiveCommentPreview – WordPress Plugin Repository – Trac : És el que fa que quan escrivim un comentari en aquest bloc, a continuació veiem com es mostra. És útil per a les persones que quan escriuen un comentari introdueixen alguna cosa amb codi, com enllaços, negreta, etc. D’aquesta manera poden comprovar instantàniament si el wordpress accepta bé el codi o no.
 • Altres que he posat per aquí
  • FeedBurner Plugin // Ordered List by Steve Smith : Aquest plugin és útil si volem fer el seguiment de les visites al bloc però mitjançant els fils. Feedburner ens diu quantes persones llegeixen els nostres fils, però solament els que passen per Feedburner. Aquest plugin fa que la gent que punxa el fil de wordpress redirigeixi a Feedburner i així tenim en un sol lloc tots els fils. També és útil per al dia que haurem de canviar de bloc, de domini, etc., ja que els nostres subscriptors no hauran de fer res si nosaltres canviem el fil d’origen però no el de Feedburner.
  • andare.ch – Blog » coComment Enhancer : Aquest plugin serveix per facilitar la feina a les persones que fan el seguiment dels comentaris a través de coComment (jo en sóc una, podeu veure els meus aquí). Quan els blocs tenen integrat el codi de coComment (com el meu), si una persona vol fer el seguiment dels comentaris d’un apunt, ho pot fer còmodament des de la pàgina de tots els seus comentaris. Si a més a més, disposa de Firefox, li sortirà un avís quan hi hagi novetats. L’ideal és fer també la integració amb Technorati. En contrapartida, quan deixem un comentari en un bloc que no està integrat, de vegades hi ha comentaris que no els agafa coComment, així que la funcionalitat és relativa.
  • Subscribe to Comments 2.1 [ Tempus Fugit | TxFx.net ] : Per a les persones que no utilitzen coComment però volen estar al dia del comentaris d’un apunt determinat, he instal·lat aquest plugin que vaig trobar al blog de Jordi Abad. Permet que la persona que ha deixat un comentari, rebi per e-mail les respostes que s’aniran deixant més endavant. En tot moment la persona decideix quan vol rebre o deixar de rebre e-mails.
  • GaMerZ.HomePage.Version.2.0; It Is Not Just About Design; : Aquest plugin ens permet afegir enquestes al bloc. És el que he posat a la barra lateral per deixar la vostra opinió sobre el lloc. Se’n poden fer tantes com es vulgui i sempre les tenim a la base de dades del nostre WordPress. Podem configurar quant de temps deixem obertes les enquestes. També hi ha l’opció de mostrar als lectors el llistat de totes les enquestes, però a mi em dóna un error, així que no he activat l’opció.
  • mutube » Update Manager : Aquest plugin afegeix al panell d’administració de WordPress una opció que cerca automàticament si hi ha alguna versió dels nostres plugins per actualitzar. Quan els plugins són compatibles funciona molt bé i és molt pràctic. La llàstima és que hi ha bastants plugins que no pot verificar (sempre ho indica, això sí).
  • Share This WordPress Plugins | alexking.org : és l’opció que veieu al final de cada apunt i que he traduit com a “compartir”. Permet enviar l’apunt per e-mail o afegir-lo a del.icio.us o altres llocs socials de favorits. Si t’agrada, et deixo aquí la versió en català que he traduit jo: share-this-cat.zip | versió amb latafanera i remoume: cat-share.zip
  • Mobile Edition WordPress Plugins | alexking.org : He posat aquest plugin perquè teòricament adapta el bloc quan algú el visita des d’un dispositiu mòbil, perquè sigui fàcilment navegable. Bé, com que jo no en tinc, de dispositiu mòbil, no sé si funciona correctament, així que si tu en tens t’agrairé que facis la prova i em diguis si funciona.
 • Els que posaré més endavant
  • aNieto2K | WP-Fisgon : Una cosa que no tenim amb el WordPress.org és el seguiment de les visites. Ferran m’ha recomanat aquest plugin que permet no només mostrar totes les visites sinó també la possibilitat d’establir un xat entre elles. Ho provarem, a veure…
  • Widget Sidebar (Ben’s Website) : Per al dia que tingui unes fotos al Flickr o al Picassa i les podré mostrar aquí.
  • Tagometer widget (WordPress Widgets) : Encara he de mirar millor com funciona, però sembla un plugin que afegeix alguna funcionalitat per donar més utilitats als nostres del.icio.us. És una llàstima que els meus del.icio.us no estan organitzats com els de Dani. Ja sé que no és excusa, però en part és culpa d’aquesta extensió de Firefox, que em permet cercar-los molt fàcilment. Val, no és excusa. Però ja fa temps que no sé passar ni un sol dia sense els meus favorits del del.icio.us, així que anirem mirant coses.

Dintre dels imprescindibles caldria posar també un anti-spam, però l’he deixat de banda perquè vull fer menció a un plugin que no he pogut provar perquè la meva versió de WordPress no el reconeix, però fa molt bon angle. Es tracta d’un anti-spam que ens comentava Jacme al Basar de les espècies. Amb tot, també he de dir que per ara i encara que sigui aviat, a mi l’Akismet em funciona molt bé. Dit amb cautela, és clar.

Podem trobar més plugins compatibles amb WordPress 2.1. en aquest llistat: Plugins Compatibility.

Bé, ara ja saps quins són els meus plugins preferits, el teu preferit quin és?

Actualització: Com que les actualitzacions de les versions són molt freqüents, estic continuament afegint/canviant plugins, etc. He pensat que tenir una pàgina dinàmica que s’actualitza automàticament serà pràctic. La tenim aquí: https://carmepla.com/cat/plugins.

technorati tags:,

17 Respostes a “Els meus plugins de WordPress preferits”

 1. Jacme ha dit:

  ooohhh!!!! fantàstica selecció! Tenia pensat fer obres més endavant al bloc, i me sembla que vindré a buscar els plànols aquí! 😀

  lo meu plug-in predilecte ja el saps: WP-moph, l’antispam!

 2. Ferran ha dit:

  Iepp!!

  Molt bona la llista me’n apunto un grapat per instal·lar, i moltes gràcies per l’ajuda amb el bloc! Tinc una altra pregunteta ja te la faré quan et trobi pel GT.

  Salut!

 3. Daniel Gil ha dit:

  Carme,
  les meues felicitacions per l’excel·lent recopil·lació que has fet de plug-ins… he instal·lat el share-this. El trobo fantàstic! Una altra felicitació per la traducció!
  Me trec el barret!!!
  🙂

 4. Carme ha dit:

  @Jacme: Ets a casa teva. Demana el que vulgues. I si te n’assabentes d’alguna actualització del WP-morph, no t’oblidis de comentar-nos-ho 🙂
  @Ferran: Ja ens parlarem pel GT. Si pel que sigui no ens trobem, ja saps que em pots enviar un e-mail.
  @Daniel: Celebro que t’hagi agradat el plug-in. He vist que hi ha gent que n’ha traduït només la part més visible, però jo l’he traduït tot. M’alegra veure que te n’has adonat. 🙂

 5. Carme ha dit:

  Jordi Abad em comenta que ha aplegat en aquesta pàgina els plugins que utilitza ell.

 6. losimo ha dit:

  Bé, jo te felicito pel recopilatori, peeró com que jo tinc el “lifetype” pos vaig una mica “aquí caic i allà m’aixeco”, nu sé si m’explico.

  En tot cas, quan faci lo “transbordo” ja me comentaràs, espero, la teua experiència.

  Pos res, bona nit i tapevos. aquesta nit farà rasqueta diuen.

 7. Recull de connectors per al WordPress…

  Per a qui tingui, estigui montant, o faci intenció de fer-ho, un bloc amb WordPress us recomano aquest article. Trobareu Connectors interesants per a millorar el vostre bloc, a nivell administratiu i de cara l’usuari que’l visita….

 8. azconan ha dit:

  Hola Carme, felicitats pel bloc i el llistat de plugins: molt útils!

  Vaig en busca d’un traductor, podries enllaçar-me el teu. Gràcies.

 9. azconan ha dit:

  Ei! fem servir la mateixa plantilla!… et canvio la petició d’abans per un plugin per recomenar articles i pujar-losa portada:

  http://azconanelbarbaro.com/2007/03/15/plugin-recomenacions/

 10. Carme ha dit:

  Azconan,

  Pel tema del traductor, et passo de moment la meva eina preferida: una extensió de Firefox: https://addons.mozilla.org/firefox/2444/

  Però possiblement sigui una eina útil sobretot per a persones que ja coneixen una mica què hi ha en els enllaços. Faré una cosa: no ets la primera persona que m’ho demana, així que aquest cap de setmana miraré de fer un post amb tot el que conec sobre aquest tema.

  Quina gràcia que utilitzem la mateixa plantilla! Si et fa goig tenir-la en català, l’he traduït i es pot descarregar aquí: Misty Look en català.

  Ei, moltes gràcies pel plugin, sembla molt xulo, en quant tingui un moment l’instal·lo.

 11. azConan ha dit:

  Gràcies Carme!

  La plantilla l’estic modificant poc a poc i la tinc gairabé tota en català… veig que has instalat el plugin, tu que tens més afluència de lectors/res ja diràs que tal l’experiència. 😉

 12. Cabrerenc ha dit:

  El Mobile Edition d’alexking funciona molt bé, inclús permet crear entrades, veure imatges… El recomano a tothom!

 13. Carme ha dit:

  Gràcies Cabrerenc! És el que sospitava però no ho podia confirmar. Seguirem la teva recomanació. Moltes mercès.

 14. Carme ha dit:

  Losimo: Moltes gràcies pel teu suport. Dius que vols passar-te a un wordpress? Tranquil, la comunitat wordpressera és un gran avantatge. I pel que fa al meu suport, no en tinguis cap dubte!

 15. losimo ha dit:

  Agraït.
  Però tingues en compte que tardaré una miqueta.

 16. […] la mateixa manera que he adaptat el Compartir per a la Catosfera, també he adaptat aquest connector del WordPress (adaptat del Share-This) per a […]

 17. […] descobert un plugin de wordpress interesantíssim! Es tracta de Subscribe to comments, del que la Carme n’havia parlat fa temps, i que jo no havia instal·lat perquè creïa que no era necessari […]

Deixa un comentari