Fil dels
Apunts
Comentaris

Tal com anunciàvem, ha vingut Saül Gordillo a Tortosa aquest dissabte al migdia per presentar el llibre Nació.cat i contar-nos coses d’aquest relat sobre un èxit col·lectiu. L’acompanyaven a la taula els companys blocaires Gustau Moreno i Dani Gil.

dscn1386.JPG

Ja ens ho comenta el mateix Saül en una entrada que ha escrit al seu bloc, l’acte, tot i que minoritari, ha estat molt amè i molt interessant. Per als que no heu assistit us deixo un parell de fotos com a testimoni.

Després de la presentació jo he marxat cap a casa, però sembla que el dinar també ha estat interessant i Saül ha pogut saludar l’alcalde de la nostra ciutat i el periodista Toni Soler. Ens ho conta al seu bloc.

dscn1392.JPG

La resta de les fotos que he fet aquest matí es poden veure aquí : Presentació del llibre Nació.cat, de Saül Gordillo, a Tortosa.

Com a reflexió personal meva feta a posteriori a partir del que s’ha parlat aquest migdia, diria que tenim la millor oportunitat d’aprofitar el potencial d’internet mitjançant el foment del programari lliure, que en el meu cas l’he anat descobrint gràcies a Softcatalà.

Sabem que la catosfera, agrupada sota el paraigües del domini .cat, representa un conjunt de molta qualitat a internet i ja en aquests moments la llengua catalana ocupa un lloc molt més destacat a internet comparat amb el que li correspon geogràficament i demogràfica. Aquesta situació sembla més atribuïble al treball que s’ha aportat entre tots i no sols a la inversió aportada, que també és necessària.

Aquesta manera de fer les coses, que també Dani la destacava aquest matí, s’adiu molt amb la forma de desenvolupar el programari lliure i segons els experts tenen molt de futur, no només amb fórmules no comercials sinó també com a part de les comercials. Atenent a paraules de Mark Driver, de Gartner Research, “El codi obert és impossible d’evitar“.

By 2011, at least 80% of commercial software will contain significant amounts of open source code, according to Gartner.

No puc menys que alegrar-me de la notícia que llegeixo a la UOC i que diu que “Les universitats catalanes s’uneixen per crear la tecnologia de la universitat del futur en codi obert“. Sens dubte, anem per bon camí.

Titulars d’altres apunts que també comenten l’acte d’aquest matí:


Per cert, aprofito per agraïr a Saül la dedicatòria del llibre. Moltes gràcies.

Technorati Tags: , , ,

2 Respostes a “Saül Gordillo ens ha parlat de Nació.cat”

  1. […] “Saül Gordillo ens ha parlat de Nació.cat“. En: El bloc de Carme Pla (23 de setembre de 2007) […]

  2. […] “Saül Gordillo ens ha parlat de Nació.cat“. En: El bloc de Carme Pla (23 de setembre de 2007) […]

Deixa un comentari