Fil dels
Apunts
Comentaris

Friki Travel

Et preguntes per què escric sobre “Friki Travel”? Ho comentava ahir Gustau Moreno al bloc de La Marfanta, i va apuntar la relació dels que hem “confirmat” a l’Ebresfera. Però va ser gràcies a Jaume, del Basar de les espècies, que vaig saber que el 25 de maig és el “Dia de l’Orgull Friki“. Jo m’hi vaig apuntar i així, sense saber com, ja em veig fent-me la pregunta de què serà el turisme friki, que no l’hem estudiat a classe.

Dic jo, que si algú en sabrà alguna cosa seran les persones que s’autodefineixen a si mateixes com a frikis. D’aquesta manera he descobert el secret: resulta que els frikis fan turisme experimental!!! Ho he trobat al “Weblog de un friki“:

Recientemente leyendo un blog me he percatado de que practico el turismo experimental.

Ell en comenta tres tipus: el MonopolyTurisme, el ContraViatge i l’Aeroturisme o Airport-Travel. Però n’hi ha molts més, només cal consultar la Wikipedia per trobar més varietats, o visitar el blog del genovès, on trobarem moltes bones idees en temes de turisme.

Fem una repassada ràpida, a veure si en som, de frikis:

 • MonopolyTurisme: consisteix en trobar la versió local del Monopoly i visitar els llocs que hi figuren segons vagin dictant els daus.
 • ContraViatge: es tracta de viatjar amb càmera de fotos, però enlloc de fotografiar els documents monuments i llocs turístics habituals sinó posar-te d’esquena i fer la foto al que hi ha davant d’ells.
 • Aeroturisme: econòmic, et passes 24 hores a l’aeroport veient els turistes que arriben, que marxen i que estan de pas, en les connexions, fent transbord. Surt més econòmic quan vius al costat de l’Aeroport
 • Vacilando: ho reconec… l’he triat pel nom, he,he,he. I es tracta de viatjar sense saber on vas, simplement viatjar per viatjar. No importa on viatges, l’important és que viatges… o això m’ha semblat entendre…
 • Geocaching: Es tracta d’una nova forma de viatjar, on la principal motivació és trobar els “caches” amagats per altres geocachers amb l’ajuda del GPS. A través de la web www.geocaching.com els “geocachers” pengen la posició de les caixes amagades (tupperwares, caixes metàl·liques o de rodets de foto). A dintre s’hi troba un regal i una llibreta amb les anotacions dels diferents geocachers que els han trobat.
 • Fartanera : variant del turisme gastronòmic que va proposar l’altre dia Losimo i que acabo de batejar.
 • Grillats: És l’última proposta de l’expedició Wikitravel i consisteix en comprar-te una samarreta Wikitravel a la botiga Wikitravel, fer-te fotos on es vegi bé que portes la samarreta i penjar-les al Flickr amb el tag “Grillats“. Losimo ha estat el primer, però ara que a mi també m’ha arribat la comanda, també m’afegeixo. Així que atents a les fotos de Londres que prometo fer en el proper viatge!

samarretawikitravelv.jpg

Actualització (03-jun-07):

 • Frikitecaris: És la proposta de Dani per al mes que ve i consisteix en visitar els edificis de les biblioteques dels llocs que visites.

Tot plegat, una molt petita selecció, però seguint els enllaços que he posat, podem trobar més varietats.

Però si voleu estar a l’última en temes online, el top dels tops, la crème de la crème, és Second Life. De moment sé que quant a turisme hi podem trobar un Safari, una agència de viatges i una guia turística.

Em pregunto si seran capaços de posar de moda la Síndrome d’Stendhal també a Second Life? (No digueu mai que us ha tombat l’esgotament, que queda millor dir que pateixes la Síndrome d’Stendhal).

Què? Que encara no heu estat a Second Life? Quins frikis més passats de moda sou som…

Uiii, però no em feu a mi la pregunta, eh! 😉

El Dia de l’Orgull Friki a l’Ebresfera:

[tag]Dia de l’Orgull Friki[/tag], [tag]Friki Travel[/tag]

11 Respostes a “Friki Travel”

 1. zordor ha dit:

  Gracias por citarme, espero os gustase el blog y os invito a leerlo siempre y cuando querais. Perdon por no escribir catalán pero es que no se :S

  Un saludo.

 2. Carme ha dit:

  Un placer, zordor. Y bienvenido a mi humilde espacio.

 3. Jacme ha dit:

  patidifuso estoy :O

  al·lucinant lo que has aconseguit trobar sobre «viatges frikis»! la veritat és que alguns ja els sabia, pero d’altres m’han deixat de pedra (buscar els monopolys? aeroturisme?) Ara, s’ha de reconèixer que, la millor de totes, és la modalitat de «Grillats» 😀

  felicitats per l’article! si fins i tot el pots aprofitar per fer-ne algun treball!!! 😀

 4. losimo ha dit:

  Arghh!!!… Ejem… eeehhh… me quedat en blanc.

  Ja tens raó ja, mira que són raros estes maneres de viatjar. Jo me quedo amb la de grillats, fartanera i (per a dir-ne alguna que no sapiguésseu) posss Geocaching.

  Per cert, vaig estar una semaneta per second life farà un any, més menos, i per mi, no us perdeu res si no ho visiteu, la veritat. És com jugar als sims on-line, una mica més cutre. Això sí, has de vigilar la cartera.

 5. Carme ha dit:

  Jacme, Losimo, la dels grillats pega fort, eh 😀 😀

  No me n’havia adonat, però d’alguna manera és possible poder-ho aprofitar per a algun treball, que aquí hi ha molts enllaços útils. Sí que pot ser, gràcies per les teves paraules, Jacme.

  Albeert, que ja veig que estàs atent a tot, que no hi ha forma de sorprendre’t a tu! D’altra banda, escolta, que això del Geocaching… li hem de donar alguna volta, que em sembla que no deu estar malament, no…

 6. Daniel ha dit:

  Mmmm… potser m’animo i també em compro una samarreta de Wikitravel per anar a Londres…

 7. Anna ha dit:

  no m’havia plantejat mai que existís el frikitravel… però el del monopoly m’ha agradat molt! em sembla que el posaré en pràctica!

 8. losimo ha dit:

  Mira carme, hi he estat pensant sobre el geocatxing este, i me penso que ja sé que podem fer.

  Jo pa la pròxima comanda compraré xapes del wikitravel, les quals, podem amagar a punts d’interés marcats pel GPS i podem mostrar els punts dintre d’un apartat del mateix wikitravel. Sé que no és gran cosa, però, amb un pressupost sota mínims, algo és algo (vaig pensar al trobar-me una pinta sense púes… ja ja… i, me’l dixava, ja) 😉

  Ho anem parlant. Però ja et dic, la primera zona d’acció meua serà per aquí Girona i quan baixi, pels voltants d’Ulldecona. 🙂

  Ja et dic, ho anem parl… ejem, escrivint.

  Au! Que demà, si no m’han anganyat, torna a sortir lo sol amb tot lo que comporta…

 9. […] una acusada deformació professional. No sé si aquesta mena de viatjar es podria incloure dins les formes frikis de fer turisme que ens proposa la Carme […]

 10. […] No teniu excuses. Gustau (aquí i aquí), dani, carme, dan, anna, friccions, accídia, javi, intermitent, jesús, jordi, rodamon, manel, losimo, i la […]

Deixa un comentari