Fil dels
Apunts
Comentaris

Els avenços tecnològics juntament amb la situació econòmica actual estan donant lloc a que la videoconferència s’estigui posicionant com una alternativa viable als viatges de negocis. És una de les set tendències del mercat de viatges de negocis que vam comentar fa uns dies i ara també ho llegeixo a la revista Consumer Eroski.

En concret, l’article de la revista dóna un lleuger repàs a les opcions que tenen les empreses per realitzar videoconferències i reunions a la web, estalviant-se el viatge corresponent.

En el telecentro de Cisco en Shanghai
Creative Commons License photo credit: edans

Entre les opcions exclusivament de pagament distingeix en primer lloc entre sistemes de telepresència per hardware, els més cars i complets, dels sistemes sobre VoIP.

En el segon cas, l’oferta a empreses amb funcions com mostrar presentacions sobre idees o projectes treballats, ensenyar l’escriptori o un dels programes oberts, programar la reunió, encriptació de dades, etc., està liderada per GoToMeeting (que només ofereix trucades d’àudio) i WebEx, que és el servei que conec.

La revista tambié repassa altres alternatives que ofereixen versions gratuïtes i plans de pagament com Huddle, Connect, Dimdim, Team Apart.

Deixa un comentari