Fil dels
Apunts
Comentaris

A l’imprescindible basar he llegit que Jaume acaba de crear un nou projecte: l’Editorial Petròpolis, que la veiem descrita amb aquestes paraules

Editorial Petròpolis és una microeditorial cibernètica, creada per Jaume Llambrich [bloc]. Naix de la voluntat d’editar textos d’autors novells i de clàssics per posar-los a l’abast de tot el món mitjançant les noves tecnologies.

Petropolis

Petròpolis

He de reconèixer que no és un projecte més, Jaume és una persona molt activa a l’Ebresfera i gràcies a ell s’han fet moltes coses, des de l’organització de l’Ebrebloc, concursos literaris en línia, edició de llibres a partir de blocs, blocs literaris col·lectius… i més coses que em deixo però espero que em perdonareu.

Tot just avui he llegit una anàlisi del mercat del llibre electrònic per Enrique Dans, que en paraules seues “se encuentra en plena efervescencia”.

Després de repassar ràpidament els diferents dispositius de suport electrònic, passa a l’anàlisi de les semblances que pot haver en l’evolució del mercat editorial amb el que ha sofert el mercat de la música. Comença dient que fins ara han estat mercats diferents

el mercado opina mayoritariamente que la mejor forma de consumir un libro sigue siendo en papel. Sin embargo, a medida que el mercado avanza y la competencia va generando dispositivos y propuestas de valor más adecuadas, nos acercamos al punto sin retorno

Compara el paper de les editorials amb el de les discogràfiques i subratlla els punts en comú que comparteixen. “¿Pueden las editoriales sustraerse al impacto de Internet en su negocio?”, pregunta Enrique. Creu que ara es el moment en què les editorials podrien aprendre dels errors de les discogràfiques, reconèixer els indicis del mercat i reaccionar de millor manera. Tanmateix, no es mostra gens optimista perquè veu el sector de gestió com a molt tradicional i intueix que als ulls de la majoria de directius de la indústria la solució pugui semblar pitjor que el problema. Tot i que donades les condicions actuals, l’evolució podria ser molt ràpida.

En breve, veremos una cada vez mayor proliferación de dispositivos de lectura progresivamente mejorados que proponen ventajas sobre la experiencia de producto (portabilidad, búsqueda, diccionarios incorporados, etc.) y tendremos una generación con poco apego al papel, unida a otra que se mantiene en él por factores no racionales, sino puramente románticos (”huele a libro”, “el tacto del papel”, etc.)

La primera editorial cibernètica que veig nàixer la trobarem a la web de Petròpolis i la podem seguir còmodament pel Twitter (i segons ha promès Jaume, properament també a Facebook). Endavant Petròpolis!

Ah! que no se m’oblidi! Que ja tenim invitació a la primera activitat cibernètica, el proper dilluns, 10 d’agost, a les 20:30

Presentació en línia de Totes les baranes dels teus dits

Presentació en línia de "Totes les baranes dels teus dits"

5 Respostes a “Nova Editorial Petròpolis”

  1. ef ha dit:

    Tres editorials catalanes han llançat la plataforma d’edi.cat (www.edi.cat) com aposta pionera a casa nostra pel llibre digital.

  2. tothom atent a les baranes del dia 10

  3. Jacme ha dit:

    quantes paraules bones en un sol post: moltes gràcies! m’has fet posar roig i tot!

    i sí, encara que els amics d’edi.cat hagen estat abans fent llibres-e, han de reconèixer que Petròpolis és (si no m’erro) la primera editorial catalana nascuda a la xarxa per a la xarxa (i no un transplantament de continguts de llibres en paper a la xarxa) 😀

Deixa un comentari