Fil dels
Apunts
Comentaris

A través dels Friend’s shared items de Google Reader, una funcionalitat que et permet compartir coses interessants que llegeixes, he descobert una novetat del cercador de Google que no és com un somni fet realitat  🙂

De moment només està disponible en la versió anglesa del cercador de Google.

Observem la diferència entre els resultats d’una cerca feta amb Google España o amb Google in English. Veurem que al costat dels resultats surten unes icones.

Cerca a Google España, sense icones:

La mateixa cerca a Google in English, amb les icones:

Tal como s’explica en el vídeo que poso a continuació, es tracta i més ni menys que de permetre que cada usuari ordeni els resultats de les cerques segons el seu criteri personal i únic. Les seves preferències es desaran i es tindran en compte de cara a futures cerques.

Aquesta idea no deixa de ser un pas més (i crec que molt important) en els plans de Google de dominació mundial de la informació, però…

Això és el somni de qualsevol internauta!!!

He recordat ràpidament la interesantíssima sèrie de posts que està publicant Rafael Martínez sobre posicionament SEO, amb l’etiqueta SEO para principiantes, ja que tal con ens indica, es tracta de:

ejercer acciones con el fin de lograr aparecer en las primeras posiciones de los buscadores

En el sector turístic s’ha comentat moltes vegades la diferència de poder entre intermediaris i hotels petits a l’hora de posicionar-se a Google. En algunes cerques, la pàgina oficial de l’hotel surt excessivament endarrerida per a la paciència de l’internauta, amb uns resultats dominats pels grans intermediaris, molt més poderosos.

Us imagineu que de sobte, els hotels surtissin als primers resultats per voluntat dels usuaris??

Evidentment, el SearchWiki és una opció en aquests moments molt minoritària i li queda molt per evolucionar. Tanmateix, crec que no deixa de ser quelcom a tenir en compte, sobretot parlant d’una visió més a llarg termini.

Observem, a més a més, que gràcies a SearchWiki els usuaris tambié tenen la possibilitat de comentar… En un moment en què molts hotelers encara estan en contra dels comentaris lliures, em pregunto si sóc l’única que creu que el sector ha d’obrir-se de forma radical si vol connectar amb els seus clients i establir-hi relacions de confiança.

No es tracta d’un tema de tecnologia, en absolut, però podran fer-ho sense tecnologia? Al ritme que evoluciona tot?

Technorati Tags: , ,

Deixa un comentari