Fil dels
Apunts
Comentaris

El que més han comentat aquesta setmana els blocs turístics que llegeixo, ha esta l’acord entre Expedia i Advent Internacional en la compravenda de Venere.

Aquest moviment es veu de forma diferent segons parlem del que suposa per al sector d’agències o el que poden esperar la planta hotelera i la seva clientela.

Qui són?

Segons el comunicat del departament de comunicació d’Expedia, publicat el 15 de juliol, Expedia és una de las agèncias de viatges per Internet líders en el món i la cartera de marques d’Expedia, Inc. inclou:

Segons la mateixa nota de premsa,

Venere.com se centra en ofrecer reservas hoteleras a los consumidores europeos y ofrece a los hoteleros una demanda hotelera con una gran diversidad geográfica. La compañía tiene relaciones directas con aproximadamente 29.000 hoteles de todo el mundo -incluyendo 26.000 en Europa- con los que opera un modelo de agencia.”

Què suposa per a Expedia?

La forma d’operar de Venere és diferent a la que utilitza Expedia: es basa en el pagament directe a l’hotel, amb unes comissions raonables per la transacció. És una fórmula que ha tingut molt d’èxit sobretot a Europa, on lidera Booking.com. D’altra banda, Booking pertany a Priceline i recentment han estat treballant per millorar la connectivitat entre Booking i la resta de partners.

La compra de Venere per part d’Expedia sembla indicar que intentarà competir amb Booking en aquest model de pagament directe a l’hotel, segons han comentat Albert Barra i Nacho Giral.

D’altra banda, des d’un altre punt de vista, també cap destacar que en aquest moment les agències cada cop perceben menys marge de la venda de l’aeri i és en el sector hoteler on tenen més oportunitats per als inversors, tal com comentava Jorge Gobbi i tambié Guillaume Devenot.

Incògnites

Un anunci tan recent crea moltes incògnites que no es destaparan fins saber de quina forma s’integrarà Venere dintre del grup.

Ja hem comentat que es tracta de dos models diferents (pagament a l’hotel / pagament a la web) que el client els percep de forma totalment diferenciada. Tal com assenyala Guillaume, serà interessant veure com ho resolen.

D’altra banda, aquests dos models tenen associats nivells de comissions distanciats que podrien anar d’un 10 o un 15% en un cas, fins a un 25% en l’altre model. Si Venere adopta el model de gestió d’Expedia podria intentar pujar les comissions al nivell d’Expedia, però podria ser contraproduent amb le low market hoteler, ja que podrien anar-se’n.

Finalment, Guillaume tambié comentava que per al proper any podem esperar canvis en la direcció, consolidació de plantilles, contractes, etc. Segons diu, és inevitable (Booking i Priceline probablement tinguin lo seu).

I per als usuaris, que en aquest moment tenim a Venere un dels llocs que millor ens permet consultar les opinions, tots aquests canvis podrien traduir-se en què durant un temps Venere frenés el seu ritme en noves incorporacions d’allotjaments i utilitats a la seva web, la qual cosa seria una decepció. Esperem que no sigui aquest el cas.


Referències:

El blog de Albert Barra: Reflexiones sobre la compra de Venere por parte de Expedia

Billete de ida: Expedia compra Venere (y más)

Hotel blogs: Expedia acquires Venere but what does it mean?

e-distribution.es: Expedia a punto de adquirir Venere

Loogic: Expedia comprará Venere

Despegar.com: Expedia compra Venere.com

Viajar por internet: Expedia compra Venere.com

Europa Press: COMUNICADO: Expedia, Inc. entra en un acuerdo para adquirir la sede europea de venere.com


Technorati Tags: ,

Deixa un comentari