Fil dels
Apunts
Comentaris

He rebut un correu electrònic que penso que val la pena difondre

Benvolguts/des,

Som a l’any 2007 i uns quants encara utilitzen tècniques de caça no selectives que provoquen la mort de centenars d’aus en perill d’extinció.

A més a més, els que creiem que hi ha altres “usos”, com sortir al camp i observar la natura, en comptes de matar-la, no ens podem quedar de braços plegats.

Molts hem tingut una “balinera” per anar a caçar, hem posat algun cop “rateres” o anat a “fallar” (que no fo…). Per sort les persones i les societats evolucionen, i és increïble que no ens indignem davant fets tan clars com legalitzar un delicte contra la natura.

Adheriu-vos, pels moixons, per la nostra reputació com a societat o pel que vulgueu!


http://www.gepec.org/barraca-i-filat/

Moltes gràcies!!!!!!!!!!!


PS: email original de GEPEC

És així com els volem veure?

Actualització: El dia 10 d’octubre, el Departament de Medi Ambient i Habitatge suspèn la tramitació del Projecte de decret de caça en barraca. Podem llegir aquí la nota de premsa oficial. 

9 Respostes a “Contra la legalització de la caça en barraca i filat”

 1. losimo ha dit:

  Entre això i els bous, bffffff…

  Res a fer. 🙁

 2. No al GEPEC ha dit:

  En primer lloc, no feu cas a moltes coses de les que diuen el GEPEC (ho sé de bones fonts)…En aquest cas us he de dir que les barrauqes fan molt de mal!…No obstant, la foto que has penjat Carme està molt però molt preparada….Si un tord entra a una barraca…es impossible que quedi així!!!!
  Jo voto pel NO a les Barraques, però voto un SÍ a la caça amb escopeta! I direu pq? Doncs pq sense els caçadors no hi hauria la meitat de la fauna que hi ha!

 3. Carme ha dit:

  @Anònim: gràcies per les teves recomanacions i també pel teu suport en contra de la caça en barraques. No tinc informació sobre la foto, però el que sí que et puc dir és que no crec molt en les casualitats i en aquest decret n’hi ha algunes: Posar junt Barraca i Filat, ha estat “casualitat”? Publicar el decret abans del que s’havia anunciat, ha estat “casualitat”? Que hagi sortit al mes d’agost, ha estat “casualitat”? …

 4. […] són frases boniques, són una realitat que podem veure cada dia. Tot just la setmana passada s’aturava la tramitació del Projecte de decret de caça en barraca, després de, entre altres coses, haver-se recollit més de 20.000 signatures entre individuals, […]

 5. jaume ha dit:

  La barraca no fa cap mal. LA gent que hi està en contra només són uns ignorants que no saben de què parlen.
  El tord no està en perill d’extinció i no ho ha estat mai. Saben quantes vegades crien a l’any el tords? Fins a quatre vegades. Després ens gastarem els diners en fer-los fora com els estornells.
  Recordeu que han fet més mal les garces que els ecologistes van introduir a la zona, ja que es mengen els pollets de totes les classes d’ocells i aquestes no seleccionen. En canvi a la barraca si.

 6. Carme ha dit:

  A veure, Jaume, com pot seleccionar els ocells un tipus de caça basat en una cola en la que s’enganxen els ocells i els malmet les plomes? El reclam només permet que acudeixi més quantitat de tords, però no evita que s’hi enganxin altres ocells que també hi vagin. El que passa per allí, s’hi enganxa, sigui l’espècie que sigui.

 7. Mauri ha dit:

  Sra Carmen. Jo crec q esteu prou mal informats. Has anat alguna vegada a caça al parany? Saps q es l’estil de caça del parany i tot el que aixo envolta?. Jo crec q no sabeu ni el 2% del q vos conten. Simplement no es una caça massiva. Es un plae esta alli veent i sentit esta formalitat de caça. Es mes que aixo, es un especie , de reunions familiars, q es formen alli. Caçant i menjant tota la familia alli junts q es reunixen per aq aconteiximent. Lo q mes fastidia, diguem-ho aixi, es q , vosaltres no voleu prohibi la caça del tort, nomes esta modalitat. Jo soc agriculto, i no us podeu imagina, el mal q fal a la collita de l’oliva aq ocells, sense parla de uns altres q tambe estan prohibits mata. Si foreu agricultors, quan s’acava la temporada de la recollida, m’agradaria q veiguesseu, el munt de pinyols q hi ha baix de l’olivera. Veritat q aixo no ho sabeu vosaltres?. Dons aixo es veridic, i ho podeu vore quan vullgueu. Aq resulta, q tots els animals tenen drets menos les persones.
  I en lo q respecta a la foto, en jaume te rao, esta mes trucada q trucada. Se’n tendrien q dona vergonya de penja esta foto aq, pq no te res a vore de com s’engantxa al parany.

  Gracies i estigueu mes informats, q seria lo minim.

 8. El filat no es selectiu? ha dit:

  Perdoneu, dieu que la caça de filat no es selectiva?. Sabeu algun com es caça al filat?. Perque ai sentit per ahi, q es un lloc on fiques aigua a una piqueta, vas pares el filat i els agarres. Es mes o menos, com les persones, que vas al bar, fas una cervesa i despues la poli te fa buffa. Vamos home, si es la cassa mes selectiva que existix. A vore si vos feu conte, que hi veuen tota classe d’animals. Es poden agarra torts i alguns que altres ocells, pero res mes. Si estos ocells els soltes i nomes agarres els torts, aixo no es selectiu?. A mes , als ocells no els hi passa res, perque quan els soltes no s’esperen alli per a vore si vols alguna cosa mes.

  Teniu que esta mes informats de les coses. Jo crec, que es queixen uns quants d’aixo i ho emboliquen perque volen traure algo a cambi, ja que no dona cap benefici economic.

 9. Carme ha dit:

  La no selectiva és la barraca. El filat no hauria tingut cap problema per separat. El mal va venir per posar junts barraca i filat… algú sap per què es van presentar conjuntament?

Deixa un comentari